عضو فعال شبکه مدافع حقوق بشر در ایران_عضو فعال کانون حقوق بشر در ایران_عضو نمایندگی منطقه شمال المان در کانون حقوق بشر در ایران_عضو فعال کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان در کانون دفاع از حقوق بشر در ایران_فعالیت در راستای افشاگری نقض های جمهوری اسلامی ایران و آگاهی رسانی به مردم ایران در مورد حقوق ذاتی و شهروندی خود.
۱۴۰۲ آبان ۵, جمعه
استفاده ابزاری حکومت ایران از رهبران اقلیتهای دینی برای حمایت از حماس
۱۴۰۲ مهر ۳۰, یکشنبه
کارگردان حکومتی: مسیحی هم که صهیونیست باشد داریم/ لعنت بر این اندیشه صهیونیستی
ابوالقاسم طالبی از کارگردانان حکومتی در ایران با انتقاد از چهرههای سرشناس که علیه اسرائیل موضع نگرفتند به «هو» شدن مرضیه برومند در مراسم تدفین مهرجویی اشاره کرد و گفت صهیونیست حتمن نباید یهودی باشد. مسیحی که صهیونیست باشد داریم، سینماگر که صهیونیست باشد داریم مجتهد که صهیونیست باشد داریم شاعر، بازیگر و .. داریم.
۱۴۰۲ مهر ۲۵, سهشنبه
پریسا اسلامی، شهروند بهایی در کرج محاکمه شد
اتهام این شهروند بهایی، فعالیت علیه شرع مقدس اسلام عنوان شده است.
جلسه بازپرسی پریسا اسلامی در اسفند۱۴۰۱ در دادگاه انقلاب کرج برگزار شد.
پریسا اسلامی به تدریس ریاضی برای اطفال چهارم ابتدایی مشغول بوده است.
جامعه جهانی بهایی در روزهای گذشته در طی بیانیهای، از دستگیری و زندانی شدن معلمان پیش دبستانی و مربیان موسیقی بهایی بهدلیل تدریس و آموزش به کودکان و نوجوانان در کشور خبر داد.
در حال حاضر، ده معلم بهایی (۲ مرد و ۸ زن) در حال گذراندن محکومیت خویش در کرج هستند.
۱۴۰۲ مهر ۲۳, یکشنبه
افزایش ۸۴ درصدی صدور احکام اعدام در ایران، ادامه «قتلهای حکومتی»
مقامات جمهوری اسلامی، پس از چین بیشترین حکم اعدام را از ۱۰ اکتبر ۲۰۲۲ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۳، صادر کرده اند.
دهم اکتبر سال ۲۰۲۳ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۲) مصادف است با بیستویکمین سالی که این روز از سوی «ائتلاف جهانی علیه مجازات مرگ» به عنوان روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام نامگذاری شد.
جمهوری اسلامی برای ایجاد رعب و وحشت از آذرماه سال گذشته، دست به «قتل حکومتی» برخی از معترضان در خیزش ملی زد که با واکنش و محکومیت جهانی قرار گرفت.
محسن شکاری، نخستین زندانی بود که به جرم شرکت در جنبش اعتراضی ۱۴۰۱، بهطور علنی به مرگ محکوم شد.
سازمان ماده ۱۸ با انتشار بیانیه ضمن محکوم کردن این اعدام، نوشت «محسن شکاری را در محاکمه ای فرمایشی، فاقد شفافیت و وجاهت قانونی، و فقط با استناد به اعترافات اجباری که از وی تحت شکنجه گرفته شده بود، مانند دیگر قربانیان بیشمار ۴۴ سال گذشته، محکوم به مرگ کرد.»
حکومت اسلامی از همان روزهای اول انقلاب تاکنون از اعدام، به عنوان ابزاری برای نهادینه کردن ترس در جامعه، و حذف مخالفان خود، فعالان سیاسی و دگراندیشان استفاده کرده است.
در این میان درکنار اعدام هزاران فعال سیاسی، می توان به قتل حکومتی باورمندان به ادیان دیگر اشاره کرد که فقط به دلیل ایمان و فعالیت صلح آمیز دینی توسط حکومت اعدام شدند.
اعدام ده زن بهایی، چهل سال پیش در شیراز و قتل حکومتی کشیش حسین سودمند در مشهد، از جمله موارد حذف حکومتی افراد متعلق به جوامع اقلیت های دینی و مذهبی است.
حسین سودمند، تنها نوکیش مسیحی است که علناً به اتهام ارتداد در سال ۱۳۶۹ اعدام شد. آقای سودمند پیش از انقلاب اسلامی، به مسیح ایمان آورده و فعالیتهای متعددی در سازمانهای مسیحی از جمله انجمن کتاب مقدس داشته و کشیش کلیسای جماعت ربانی اصفهان بود.
مسیر قتل حکومتی، با آزار و شکنجه متهمین برای اعتراف اجباری آغاز می شود. آنها در بسیاری از مواقع حتی به وکیل دسترسی ندارند. خانواده ها و حتی وکلا تحت فشار قرار می گیرند. اتهامات بدون سند و مدرک در دادگاهی فرمایشی مطرح میشود.
حتی اعدام، پایان اذیت و آزار حکومت نیست. سنگ قبرها در امان از تخریب نیروهای امنیتی و اطلاعاتی نمی مانند. خبرهای زیادی از تخریب سنگ قبرهای جان باختگان اخیر خیزش ملی ایران منتشر شده است.
در دی ماه ۱۳۹۸، خبری منتشر شد که محل دفن کشیش حسین سودمند، تخریب شدهاست.
فعالیت علیه اعدام سال ها است در داخل کشور در جیران است. نرگس محمدی، که اخیر برنده جایزه صلح نوبل شد از جمله کنشگران «لگام»، (لغو گام به گام اعدام) در ایران است.
سلب حق داشتن وکیل اختیاری از نوشین مصباح، شهروند بهایی
«نوشین مصباح»، شهروند بهایی ساکن مشهد، در جلسه دادگاه خود که قرار بود در روز شنبه ۲۲مهر۱۴۰۲ در شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد برگزار شود، حاضر نشد.
این شهروند بهایی، لایحه دفاعیه خویش را از طریق سامانه ثنا به دادگاه ارسال کرد.
قاضی «منصوری»، ریاست شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد، از پذیرش «محمد هادی عرفانیان»، وکیل تعیینی خانم مصباح با استناد به تبصره ماده ۴۸ خودداری کرد.
عدم داشتن وکیل موجب شد تا نوشین مصباح در جلسه دادگاه حاضر نشود و دفاعیه خود را به طریق الکتریکی از طریق سامانه ثنا به دادگاه بفرستد.
نوشین مصباح با اتهامات نظیر تبلیغ بهاییت و اداره یا تشکیل دسته یا گروه به قصد بر هم زدن امنیت ملی روبهرو است.
تبصره ماده ۴۸ میگوید که در جرائم امنیتی و سازمان یافته در مرحله تحقیقات مقدماتی، یعنی دادرسی، متهم تنها میتواند وکیل یا وکلای خود را از بین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید ریاست قوهقضاییه است، انتخاب کند. اسامی وکلای مزبور، توسط ریاست قوهقضاییه اعلام شده است.
بیخبری از وضعیت ایمان رشیدی، زندانی بهایی در یزد
با سپری شدن هفت روز از بازداشت ایمان رشیدی در یزد، خانوادهی این شهروند بهایی در بیخبری کامل از وضعیت او بسر میبرند.
صبح روز پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۲، ایمان رشیدی با هجوم پانزده مامور وزارت اطلاعات به منزل مسکونی وی در شهر یزد بازداشت شد.
این شهروند بهایی از زمان دستگیری تا کنون هیچ تماس تلفنی با خانوادهی خود نداشته است. پیگیریهای خانوادهی آقای رشیدی هم ثمری نداشته و مسئولین مربوطه هیچ دلیل مشخص در مورد عدم تماس او با خانوادهاش عنوان نکردهاند.
عدم ارائه پاسخ روشن از سوی مسئولین مربوطه موجب نگرانی شدید خانوادهی این زندان بهایی شده است.
ایمان رشیدی در حضور فرزند ۱۸ ماههاش بازداشت شد.
سلب حق داشتن وکیل اختیاری از دو شهروند بهایی در مشهد
در همین رابطه، محمد هادی عرفانیان کاسب، وکیل دو متهم فوق توییت کرد:
«علیرغم اعلام وکالت سیستمی از خانمها فریده مرادی و گلنوش نصیری در شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد، ریاست شعبه از پذیرش وکالت اینجانب به استناد تبصره ماده ۴۸ خودداری نموده و علیرغم پیگیری تاکنون نتیجه ای نداشته...»
در ادامه، آقای عرفانیان این رویه را بر خلاف قانون و نظرات مقامات قضایی و دادگاههای سایر استانها دانسته است.
جلسه دادگاه فریده مرادی و گلنوش نصیری مقرر بوده در تاریخ چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲ در شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد برگزار شود ولی این دو شهروند بهایی به دلیل نداشتن وکیل مدافع در دادگاه حاضر نشدند.
این شهروندان بهایی با اتهاماتی نظیر تبلیغ آیین بهایی و اداره و تشکیل گروه به قصد برهم زدم امنیت کشور روبه رو هستند.
۱۴۰۲ مهر ۱۸, سهشنبه
جمهوری اسلامی پشتیبان «یهودی کشی» حماس در اسرائیل
۱۴۰۲ مهر ۱۵, شنبه
نرگس محمدی برنده جایزه نوبل صلح شد
بیانیه کمیته نوبل صلح، در روز جمعه، ۱۴ مهر ماه، با شعار «زن، زندگی، آزادی» آغاز شده، از اعتراضات صدها هزار نفر از مردم ایران علیه سیاستهای سرکوب و تبعیض استبداد دینی علیه زنان یاد کرده و اعلام میکند که شعار معترضان اخیر در ایران، یعنی «زن، زندگی، آزادی» «به درستی بیانگر فداکاری و کار نرگس محمدی است».
بریت ریس اندرسن، رئیس کمیته نوبل در اسلو، پایتخت نروژ، در مورد «تلاش شجاعانه» این نویسنده، ژورنالیست و فعال سیاسی گفت در مجموع او از سوی رژیم ۱۳ بار بازداشت شده، پنج بار محکوم شده و مجموعاَ به ۳۱ سال زندان و ۱۵۴ شلاق محکوم شدهاست.»
خانم محمدی پیش از این نیز جوایزی برای فعالیتهای حقوق بشری دریافت کرده بود که میتواند به جایزه آزادی نگارش انجمن قلم (پن) آمریکا ۲۰۲۳، مدال شجاعت گزارشگران بدون مرز در سال ۱۴۰۱ و جایزه ساخاروف در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد.
انجمن قلم آمریکا این جایزه را به ویژه به دلیل انتشار کتاب شکنجه سفید به سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر اعطا کرد. در جلد اول این کتاب، خانم محمدی در مورد جزییات تکاندهندهای از شکنجه جسمی و روحی زندانیان زن در ایران، از جمله پنج زندانی متعلق به اقلیتهای دینی و مذهبی را بیان کردهاست. در این میان میتوان از ماری محمدی، فعال مدنی و نوکیش مسیحی زندانی، و سیما کیانی، از فعالان مدنی بهایی نام برد.
نرگس محمدی از درون زندان با نوشتن کتاب «شکنجه سفید»، به عدالتخواهی ادامه داد و روایتی از درد و مقاومت را به گوش جهانیان رساند. این مدافع حقوق بشربارها در مورد تبعیض علیه حقوق اقلیتها و زنان نیز سخن گفتهاست.
اخیراً در پیامی از زندان اوین به مناسبت دریافت جایزه اولاف پالمه ضمن تأکید بر این موضوع که مردم خواستار گذار از جمهوری اسلامی هستند، گفت «دستگاه ایدئولوژی حکومت با بهکارگیری تبلیغات وسیع و پرهزینه و سوءاستفاده از سیستم قانونگذاری، تبعیض و نابرابری جنسیتی، قومی، مذهبی و صنفی را به امری رایج و با بار ارزشی مقدسگونه تبدیل کردهاست.»
نرگس محمدی که یکی از اعضای کارزار «لگام» (لغو گامبهگام اعدام) هم است، اخیراً در یک بیانیه به مناسبت «روز زن»، گفته بود«بر اراده و باور مردم برای پایان بخشیدن به حیات جمهوری اسلامی و نظم و نگرشی که زندگی انسان و حیات واقعی زنده و پویای جامعه را به اضمحلال و فروپاشی رسانده» تأکید کرد.
این دانشآموخته فیزیک جامدات، به اتهاماتی از جمله «تبلیغ علیه نظام»، «تحصن در دفتر زندان»، و «تمرد از ریاست و مقامات زندان» «افترا» به ۸۰ ضربه شلاق تعزیری، ۳۰ ماه حبس تعزیری و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد.
خانم محمدی بارها در دو دهه گذشته زندانی شده و مورد اذیت و آزار قرار گرفتهاست.
این زندانی سیاسی اولین بار در اردیبهشت ۸۹ دستگیر و به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به شش سال کاهش یافت. این فعال مدنی در دوران بازجویی و زندان به بیماری اعصاب و روان و فلج عضلانی مبتلا شد و در تابستان ۹۱ پس از انتقال به بیمارستان و رأی پزشکان مبنی بر عدم تحمل حبس آزاد شد.
نرگس محمدی از اردیبهشت ۱۳۹۴ برای سپری کردن محکومیت ۱۶ ساله خود زندانی شد. شش سال این محکومیت را به دلیل تبلیغ علیه نظام و ۱۰ سال دیگر را به خاطر فعالیت او در کمپین «گام به گام تا لغو مجازات اعدام» صادر کرده بودند.
در سال ۱۴۰۰ نرگس محمدی دوباره توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی بازداشت شده و با اتهاماتی از جمله فعالیت «تبلیغ علیه نظام»، به ۳۰ ماه زندان و شلاق محکوم شدهاست.
تقی رحمانی همسر خانم محمدی؛ از فعالان ملی مذهبی که سالها در زندان بسر برده و هماکنون با فرزندانشان در فرانسه زندگی میکند، به رادیو فردا گفت «چایزه نوبل به نرگس به عنوان یک نماد و فعال جنبش زن، زندگی و آزادی داده شدهاست.
این دومین بار است که یک ایرانی برنده جایزه نوبل میشود. پیشتر، شیرین عبادی؛ حقوقدان و قاضی سابق برنده این جایزه شد.
ولیالله قدمیان، عطاالله ظفر و منصور امینی به حبس محکوم شدند
بر اساس رای صادره، منصور امینی به سه سال، ولی الله قدمیان به دو سال و عطاءالله ظفر به دو سال حبس تعزیری محکوم شدند. لازم به ذکر است که «حکم مزبور هنوز در سامانه ثنا نیامده است».
دادگاه بدوی این شهروندان بهایی را به اتهام «عضویت در گروه غیرقانونی به هدف برهم زدن امنیت کشور»، هر کدام به پنج سال زندان محکوم کرد. قاضی دادگاه، بهایی بودن متهمان را مصداق عضویت در گروه غیرقانونی دانسته است.
ولی الله قدمیان، عطاءالله ظفر و منصور امینی در ارتباط با جلوگیری از دفن اموات بهاییان در آرامستان بهاییان تهران توسط اداره اطلاعات در اردیبهشت ماه سالجاری دستگیر شدهاند. هر سه تن بیش از پنج ماه است که در زندان اوین زندانی هستند.
دلیل دستگیری سه شهروند بهایی مذکور، کمک داوطلبانه به بهاییان برای دفن امواتشان در آرامستان بهاییان تهران بوده است.
دستگیری دو شهروند بهایی در یزد
بنا به گفتهی یک منبع مطلع، ساعت ده صبح پنجشنبه ۱۳ مهر حدود پانزده مامور امنیتی به به منزل ایمان رشیدی وارد شدند. ماموران پس از تفتیش محل و ضبط کتب مذهبی، لپ تاب و گوشی همراه، ایمان رشیدی را هم بازداشت کردند.
در همین روز، ماموران اداره اطلاعات یزد به محل کار احمد جعفری نعیمی مراجعه کرده، نامبرده را هم بازداشت و به محل نامعلومی انتقال دادند. گوشی همراه این شهروند بهایی هم توقیف شد.
قابل ذکر است در روزهای گذشته، چهار شهروند بهایی دیگر به نامهای ویدا احراری، مژگان بصیری، شکوفه بصیری و جمال قدیرزاده در شهر یزد بازداشت شده اند.
تایید حکم ده سال و نه ماه حبس ساناز تفضلی، زندانی بهایی
بنا به گزارش رسیده، دادگاه تجدیدنظر ساناز تفضلی بدون اطلاع وکیل و متهم پرونده برگزار و حکم بدوی عینا تایید شد.
بر اساس رای دادگاه بدوی که در ۲۴تیر۱۴۰۲ در شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری برگزار شد، ساناز تفصلی طبق با ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی به اتهام تشکیل و اداره گروه یا دسته به هدف برهم زدن امنیت کشور به شش سال و شش ماه زندان، طبق ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی به اتهام اجتماع و تبانی بر ضد امنیت کشور به سه سال و هفت ماه زندان وطبق ماده ۵۰۰ تکراری به اتهام تبلیغ علیه نظام به هشت ماه زندان و مجموعا به ده سال و نه ماه زندان محکوم شد.
با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی شش سال و شش ماه حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.
قابل ذکر است، ساناز تفضلی در اول آذر ۱۴۰۱ در مشهد دستگیر شد. او بیش از ده ماه است که در زندان وکیل آباد زندانی است.
نگرانی از وضعیت سلامت سحر محبپور، زندانی بهایی در شیراز
بنا به نوشته یکی از نزدیکان این شهروند بهایی، «حال سحر خوب نیست. از روز اول تا حالا بهخاطر مشکلات گوارشی شدید و تنگی نفس چند بار به او سرم وصل کردند. حالا هم تبولرز و بیخوابیهای ممتد به مشکلاتش اضافه شده است.»
سحر محبپور، دختر جوان ۲۴ ساله بهایی در روز سهشنبه ۴مهر۱۴۰۲ در محل کار خود در شیراز توسط ماموران امنیتی دستگیر شد. در همین تاریخ، سه شهروند بهایی دیگر هم در شیراز بازداشت شدند.
احضار سه شهروند بهایی به دادگاه انقلاب مشهد
در پی تشدید فشار و سرکوب بهاییان در ایران، گلنوش نصیری و فریده مرادی برای رسیدگی به اتهامات وارده در تاریخ ۱۹مهر۱۴۰۲، به شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی «هادی منصوری» احضار شدند. همچنین، یک شهروند بهایی دیگر به نام نوشین مصباح، برای حضور در جلسه دادگاه در تاریخ ۲۲مهر۱۴۰۲ به شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد احضار شده است.
قابل ذکر است هرکدام از این سه شهروند بهایی در شهریور پس از پایان بازپرسی، با سپردن وثیقه معادل پنج میلیارد تومان آزاد شدهاند.
این شهروندان بهایی با اتهامات تبلیغ آیین بهایی و اداره و تشکیل گروه به نیت اقدام علیه امنیت کشور روبهرو هستند.
۱۴۰۲ مهر ۱۱, سهشنبه
«هانا نیومن»: جمهوری اسلامی در تاریکی میکُشد، بیایید آنچه انجام میدهد را روشن کنیم
هانا نیومن نماینده آلمان در پارلمان اروپا، نسبت به ویدیوهای منتشر شده در سالگرد جمعه خونین زاهدان واکنش نشان داده و خود نیز با انتشار ویدیویی از خیزش مردم بلوچستان و تیراندازی مستقیم نیروهای نظام به آزادیخواهان بلوچ در صفحه شخصی خود در «اکس» (توییتر سابق) مطلبی را منتشر کرد.
وی در این خصوص متنی را بدین مضمون در صفحه اکس نوشت: «با وجود اختلال اینترنت، گزارشهای بسیاری از خشونتهای نظامی گسترده سپاه پاسداران در زاهدان ایران و نقاط دیگر در اولین سالگرد جمعه خونین دریافت میکنم. رژیم (جمهوری اسلامی) در تاریکی میکشد، بیایید آنچه را انجام میدهند روشن کنیم.
مقاله: خامنه ای بازنده در آستانه سقوط
خامنه ای بازنده در آستانه سقوط خامنه ای در حلقه تنگ قرار گرفت. در زمان دولت تازه دونالد ترامپ، رژیم دینی حاکم در ایران با تحریمهای بیشتر ...
-
یکی از اتهاماتی که از جانب بهائیستیزان در ایران مطرح میشود این است که آئین بهائی توسط قدرتهای بزرگ خارجی به وجود آمده است و اینکه بهائ...
-
بیمارستان ثبت ملی شده مسیح کرمانشاه، به عنوان دومین بیمارستان تاریخی کشور، روز چهارشنبه، دوم خرداد ماه، توسط مالک آن با بیل مکانیکی کاملاً ...
-
خامنه ای بازنده در آستانه سقوط خامنه ای در حلقه تنگ قرار گرفت. در زمان دولت تازه دونالد ترامپ، رژیم دینی حاکم در ایران با تحریمهای بیشتر ...