روند سرکوب بهایيان توسط جمهوری اسلامی طی روزهای اخیر شدت گرفته است. مصادره املاک بهاییان، بخشی از تلاش سیستماتیک جمهوری اسلامی علیه این اقلیت مذهبی در ایران است، بهطوری که برای مثال مرداد سال جاری، املاک شماری از شهروندان بهایی ساکن سمنان به نفع «ستاد اجرایی امام» مصادره شد یا در موردی دیگر سال گذشته، تعدادی از خانههای بهاییان در روستای روشنکوه در شمال کشور تخریب و زمینهای زراعتی تعداد دیگری از بهائیان این روستا تصرف شد.
در آخرین اقدام روز گذشته بیش از صد مامور از وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و منابع طبیعی به روستای احمدآباد از توابع ساری وارد شده و با بستن راهها، از ورود و خروج اهالی روستا ممانعت کردند.
در پی این اقدام، ماموران در روز دوشنبه ۱۱دی۱۴۰۲ به زمینهای کشاورزی روستاییان بهایی یورش برده و زمینها را به نفع دولت مصادره کردند.
بیانیه فعالان سیاسی و مدنی ایران نیز که با عنوان «به این شرمساری تاریخی پایان دهید»، به این سیاست جمهوری اسلامی اشاره دارد و به آن معترض است.
این بیانیه ضمن ارائه تاریخچه مختصری از فشارهای سیاسی و اجتماعی به اقلیت بهایی در ایران طی یک قرن و نیم اخیر، میگوید که اما «سیر محرومیت همه جانبه بهاییان از حقوق مدنیشان در استبداد دینی و نظام ولایی حاکم... به اوج رسیده است.»
بیانیه یادشده سپس به پارهای از این اقدامات علیه بهاییان اشاره میکند، ازجمله «ممانعت ثبت ازدواج و یا حق تحصیل و اشتغال، با بیرون کشیدن اجساد برخی از بهاییان و به بیابان انداختن آن ها، مصادره اموال روستاییان فقیر بهایی، حمله به جشن های خصوصی و بازداشتهای بیدلیل و احکام سنگین قضایی براساس پرونده سازیهای واهی و دروغین.»
امضاکنندگان بیانیه سپس تاکید کردهاند که «موج بازداشتهای جدید علیه بهاییان و محرومیت آنها از حقوق اوليه انسانی و مدنیشان» را محکوم میکنند و ضمن «وحشیانه و ضدانسانی» خواندن رفتارهای جمهوری اسلامی، با اعضای این اقلیت دینی در کشور از همه فعالان اجتماعی و سیاسی خواستهاند صدای خود را در حمایت از شهروندان بهایی بلندتر کنند.
در میان امضا کنندگان این بیانیه نام افرادی همچون «احمدرضا کريمی حکاکی، الهه امير انتظام، ئالان توفيقی، حسن نائب هاشمی، حسن يوسفی اشکوری، رضا علامه زاده، رضا علیجانی، روح انگيز کراچی، سرور کسمائی، عبدالعلی بازرگان، علی اکبر موسوی خوئينی، غلامرضا مسموعی، کاظم علمداری، محمد اوليائی فر، منصور فرهنگ، منصوره شجاعی، مهدی فتاپور، مهرانگيز کار، مهرداد درويش پور، نيره توحيدی و یاسر میردامادی» دیده میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر