google-site-verification: google15269942918ec366.html راه آزادی: ژانویهٔ 2024

۱۴۰۲ دی ۲۷, چهارشنبه

تفتیش منازل تعدادی از بهاییان تبریز


 در پی تشدید آزار و فشار بر شهروندان بهایی، ماموران وزارت اطلاعات در تبریز منازل تعدادی از شهروندان بهایی را در روز سه شنبه ۱۹دی۱۴۰۲ مورد تفتیش قرار دادند.

بنا به گزارش رسیده به «ایران‌وایر»، ماموران اداره اطلاعات تبریز در یک اقدام هم‌زمان منازل حداقل شش خانواده بهایی را در روز سه شنبه بازرسی کردند. در این عملیات، کتب و عکس‌های مذهبی هم‌چنین تعدادی از وسایل شخصی مانند کامپیوترها و موبایل‌های ساکنین منازل توسط ماموران اداره اطلاعات ضبط شد.

از اتهام و دلیل بازرسی منازل هیچ اطلاعی در دست نیست هم‌چنین ماموران خانواده‌ها را از خبررسانی برحذر داشته‌اند.

تفتیش بازداشت منازل بهاییان در تبریز با هیچ بازداشت و احضاری همراه نبوده است.

قابل ذکر است در چند ماه گذشته، ماموران وزارت اطلاعات با همین روش (هم‌زمان و سراسری) منازل بهاییان را در شهرهای یزد، همدان، اصفهان و قائمشهر تفتیش کرده‌ و بعضی وسایل شخصی ساکنین منزل و وسایل مربوط به آیین بهایی را توقیف کرده و با خود بردند. 

محکومیت یک مادر بهایی و دو فرزندش در بجنورد


 دادگاه انقلاب بجنورد، شعله شهیدی و دو فرزندش به نام‌های شایان و فاران ثنائی را به زندان، جریمه نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم کرد.

طبق گزارش رسیده، شعبه یک دادگاه انقلاب بجنورد فاران ثنائی را به دو سال و شش ماه حبس و ۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی، شایان ثنائی را به دو سال و دو ماه حبس و ۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی، و شعله شهیدی را به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرد.

هم‌چنین بر اساس حکم صادره، این سه شهروند بهایی هر کدام به مدت ده سال از حقوق اجتماعی محروم شده‌اند.  

مشخص نیست مجازات محرومیت از حقوق اجتماعی اشاره به کدام حقوق اجتماعی است زیرا شهروندان بهایی بیش از چهار دهه از حقوق شهروندی مانند حق تحصیل، کار دولتی، آزادی بیان و غیره محروم هستند.

دادگاه رای به مصادره کلیه اموال مضبوط از تفتیش منزل خانواده ثنائی مانند لپ تاب، موبایل و قاب عکس‌‌ها را صادر کرد.

از جمله اتهامات این سه شهروند بهایی، فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر با اسلام عنوان شده است.


۱۴۰۲ دی ۱۷, یکشنبه

مزار ژینا؛ تلاش حکومت برای از دسترس خارج کردن یک یادمان


دشمنی جمهوری اسلامی با مزار قربانیان جنایت‌هایش، از سیاست‌های همواره پابرجای این حکومت است. آنچه بر خاوران می‌رود و بهاییان، همان سیاستی است که امروز گریبان مزار ژینا را در سقز گرفته است. جمهوری اسلامی سال‌ها است که برای از بین رفتن نماد کشتار جمعی زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ کوشیده است و این روزها با به خاکسپاری اجباری بهاییان در خاوران، سعی در پنهان‌سازی آن فاجعه تاریخی دارد. هم‌زمان هم در سقز، از ماه‌ها پیش کوشیده است تا مزار «مهسا (ژینا) امینی» را که به نمادی از جنبش «زن، زندگی، آزادی» تبدیل شده است، تخریب و از دسترس خارج سازد. مثل خاوران، بر اطراف مزار ژینا بولدوزر انداخت و دورتادور مزار ژینا را قبر کند. این یعنی سیاست تحمیل فراموشی توسط حاکمیتی که چهار دهه است معترض و مخالف خود را می‌کشد. 

***

تازه‌ترین تصاویر از مزار ژینا حاکی از آن است که قبرهای تازه‌ای در اطراف مزار او ایجاد شده و مزار او دیگر مثل سابق، در ردیف اول قرار ندارد. تا پیش‌از این، از هرکجای آرامستان «آیچی» که می‌گذشتید، به ضلع شمالی آن که می‌رسیدید، تصویر ژینا در قابی شیشه‌ای خودنمایی می‌کرد. حالا اما، باید چشم بچرخانی تا او همچنان پابرجا چشم‌هایت را به خود جلب کند. 

در این یک سال و نیمی که از کشته‌شدن ژینا می‌گذرد و تبدیل او به نماد اعتراضات، بسیاری از شهروندان سقزی و خیلی‌های دیگر از سراسر ایران با حضور در آرامستان آیچی بر سر مزار او، یاد ژینا را گرامی می‌داشتند. برای آن‌ها ژینا تنها «مهسا امینی» نیست، بلکه نماد زن‌ستیزی حکومت و جنایت‌های پس از خیزش «زن، زندگی، آزادی» است. 

پیش‌تر آرامستان «آیچی» در شهر سقز که پیکرهای ژینا و سایر کشته‌شدگان اهل سقز در زمان اعتراضات ۱۴۰۱ در آن آرمیده‌اند، دارای یک میدان بزرگ بود. در روز ۲۶شهریور۱۴۰۱ که پیکر مهسا به سقز برگردانده شد، دست‌اندرکاران خاکسپاری، پیکر او را در اطراف میدان و در ردیف اول به خاک سپردند. اما حالا دیگر اثری از آن میدان بزرگ نیست. 

جمهوری اسلامی نخستین بار در خرداد۱۴۰۲ با گسیل ادوات شهرداری سقز به آرامستان آیچی، تلاش برای از دسترس خارج کردن مزار مهسا را آغاز کرد. شهرداری سقز تحت عنوان مصوبه شورای تامین، میدان آرامستان را تخریب و عرض خیابان‌های آن را کم کرد، یک ردیف قبر به موازات خیابان جانمایی کرد و از آن میدان تنها یک چهارراه کوچک باقی گذاشت.

در همان خرداد، مزار ژینا را شکستند. در آن زمان، «ایران‌وایر» مطلع شده بود که مقامات امنیتی از نصب سایبان بر مزار مهسا (ژینا) امینی هم جلوگیری کرده بودند و شخص جوشکاری که قرار بود مزار مهسا امینی را ترمیم کند، با شناسایی و برخورد نیروهای امنیتی مواجه شده بود. او را تهدید کرده‌ بودند که اگر اقدام به ترمیم مزار مهسا امینی کند، محل کسب این شخص پلمب خواهد شد.

در ادامه این اقدامات، جمهوری اسلامی یک ردیف قبر به موازات خیابان‌هایی که اکنون باریک شده‌اند، جانمایی کرد و حالا این ردیف قبر به مزار مهسا رسیده است. از آنجا که این محل قبلا میدان بود و اکنون از حالت دایره خارج شده، در محل تلاقی ردیف جدید با مزار ژینا، چند ردیف دیگر نیز ایجاد و قبر مهسا در میان چندین قبر دیگر احاطه شده است.

مساله‌ای که برای حکومت جمهوری اسلامی هیچ‌وقت قابل پذیرش نیست، یادمان‌ قربانیان جنایت‌های او است که بایستی از دید افکار عمومی حذف شدند تا به خیال خودش، خاک بر حقیقت ریخته باشد. آنچه جمهوری اسلامی با مزار ژینا می‌کند هم، همین حکایت چهل‌وچهار ساله است. 

باوجود تمام تلاش‌های حاکمیت اما، عکس مهسا در درون محفظه شیشه‌ای کماکان از دور پیداست و بسیاری از کسانی که به آرامستان آیچی می‌روند، حتی‌الامکان دقایقی را کنار مزار مهسا توقف می‌کنند. 

جلسه دادگاه کیوان رحیمیان برگزار شد


 جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات «کیوان رحیمیان» در روز شنبه ۱۶دی۱۴۰۲ برگزار شد و این شهروند بهایی به دفاع از خود در برابر اتهامات وارده پرداخت.

از اتهامات مطروحه علیه این بهایی اطلاعی در دست نیست.

کیوان رحیمیان، روانشناس و مترجم بهایی، بیش از پنج ماه است که در زندان اوین بازداشت است. در پایان جلسه دادگاه با قرار وثیقه برای آزادی موقت آقای رحیمیان موافقت نشد و نامبرده به زندان بازگردانده شد.

کیوان رحیمیان در اندرزگاه چهار زندان اوین تحت بازداشت قرار دارد.

پیش‌تر، کیوان رحیمیان در آذر. برای شرکت در مراسم درگذشت مادرش «آفاق رحیمیان»، سه روز به مرخصی اعزام شد.

این شهروند بهایی پیش از دستگیری اخیر، یک دوره محکومیت پنج ساله را به خاطر تدریس روان‌شناسی در «موسسه آموزش عالی بهاییان ایران» (BIHE) در زندان گذرانده است. 

اعتراض ده‌ها کنشگر به سرکوب بهائيان: به شرمساری تاریخی‌ پایان دهید


 ۱۴۷ فعال سیاسی و مدنی ایران با انتشار بیانیه‌ای، آنچه را که «موج جدید سرکوب بهاییان» در کشور نامیده‌اند محکوم کردند.

 روند سرکوب بهایيان توسط جمهوری اسلامی طی روزهای اخیر شدت گرفته است. مصادره املاک بهاییان، بخشی از تلاش سیستماتیک جمهوری اسلامی علیه این اقلیت مذهبی در ایران است، به‌طوری که برای مثال مرداد سال جاری، املاک شماری از شهروندان بهایی ساکن سمنان به نفع «ستاد اجرایی امام» مصادره شد یا در موردی دیگر سال گذشته، تعدادی از خانه‌های بهاییان در روستای روشنکوه در شمال کشور تخریب و زمین‌های زراعتی تعداد دیگری از بهائیان این روستا تصرف شد.

 در آخرین اقدام روز گذشته بیش از صد مامور از وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و منابع طبیعی به روستای احمدآباد از توابع ساری وارد شده و با بستن راه‌ها، از ورود و خروج اهالی روستا ممانعت کردند.

در پی این اقدام، ماموران در روز دوشنبه ۱۱دی۱۴۰۲ به زمین‌های کشاورزی روستاییان بهایی یورش برده و زمین‌ها را به نفع دولت مصادره کردند.

بیانیه فعالان سیاسی و مدنی ایران نیز که با عنوان «به این شرمساری تاریخی پایان دهید»، به این سیاست جمهوری اسلامی اشاره دارد و به آن معترض است.

این بیانیه ضمن ارائه تاریخچه مختصری از فشارهای سیاسی و اجتماعی به اقلیت بهایی در ایران طی یک قرن و نیم اخیر، می‌گوید که اما «سیر محرومیت همه جانبه بهاییان از حقوق مدنی‌شان در استبداد دینی و نظام ولایی حاکم... به اوج رسیده است.»

بیانیه یادشده سپس به پاره‌ای از این اقدامات علیه بهاییان اشاره می‌کند، ازجمله «ممانعت ثبت ازدواج و یا حق تحصیل و اشتغال، با بیرون کشیدن اجساد برخی از بهاییان و به بیابان انداختن آن ها، مصادره اموال روستاییان فقیر بهایی، حمله به جشن های خصوصی و بازداشت‌های بی‌دلیل و احکام سنگین قضایی براساس پرونده سازی‌های واهی و دروغین.»

امضاکنندگان بیانیه سپس تاکید کرده‌اند که «موج بازداشت‌های جدید علیه بهاییان و محرومیت آن‌ها از حقوق اوليه انسانی و مدنی‌شان» را محکوم می‌کنند و ضمن «وحشیانه و ضدانسانی» خواندن رفتارهای جمهوری اسلامی، با اعضای این اقلیت دینی در کشور از همه فعالان اجتماعی و سیاسی خواسته‌اند صدای خود را در حمایت از شهروندان بهایی بلندتر کنند.

در میان امضا کنندگان این بیانیه نام افرادی همچون «احمدرضا کريمی حکاکی، الهه امير انتظام، ئالان توفيقی، حسن نائب هاشمی، حسن يوسفی اشکوری، رضا علامه زاده، رضا علیجانی، روح انگيز کراچی، سرور کسمائی، عبدالعلی بازرگان، علی اکبر موسوی خوئينی، غلامرضا مسموعی، کاظم علمداری، محمد اوليائی فر، منصور فرهنگ، منصوره شجاعی، مهدی فتاپور، مهرانگيز کار، مهرداد درويش پور، نيره توحيدی و یاسر میردامادی» دیده می‌شود.

میثم موقن، شهروند بهایی در شهرکرد بازداشت شد

 

بنا به گزارش رسیده به «ایران وایر»، حدودا سی مامور اداره اطلاعات شهرکرد در روز پنجشنبه ۱۴دی۱۴۰۲ مسلحانه و با اسپری فلفل به یک دورهمی دوستانه در منزل یک شهروند بهایی به نام «مسیح موقن» هجوم بردند و «میثم موقن» از اعضای خانواده را بازداشت کرده‌اند.

ماموران امنیتی پس از ورود به منزل خانواده موقن، شروع به تفتیش کرده و کتب مذهبی، برخی لوازم الکترونیکی، طلاها و اشیای قیمتی متعلق به آقای موقن را ضبط کردند.   

هم‌چنین خودروهای متعلق به مهمانان توسط ماموران اداره اطلاعات مورد بازرسی قرار گرفت. 

در پایان عملیات، ماموران امنیتی «میثم موقن» برادر زاده مسیح موقن را بازداشت و با خود به محل نامعلوم انتقال می‌دهند. قابل ذکر است، میثم موقن در سال گذشته ده روز بازداشت بوده است.

چهار شهروند زن بهایی به ۱۴سال و ۸ماه زندان محکوم شدند


 شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، حکم بدوی چهار شهروند زن بهایی ساکن مشهد به نام‌های «رویا قانع»، «سهیلا احمدی»، «نسیم ثابتی» و «آزیتا فروغی» را عینا تایید کرد. این چهار شهروند هر کدام به سه سال و هشت ماه زندان محکوم هستند.

شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری، در آبان ماه چهار شهروند فوق الذکر را هر کدام بابت اتهام «عضویت در جمعیت یا شبه جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور» با استناد به ماده ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی به سه سال زندان و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» (فعالیت تبلیغی بهایی) با استناد به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به هشت ماه زندان، مجموعا به سه سال و هشت ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد، یعنی سه سال زندان برای هر کدام از متهمان اجرا خواهد شد.

یورش ماموران اطلاعات و بازداشت جمعی از نوکیشان مسیحی در آستانه میلاد عیسی مسیح


 مأموران اطلاعات سپاه با یورش به یک کلیسای خانگی در شهر ملارد دست‌کم چهار نفر از خادمین آن را بازداشت کردند و سایرین را که بیش از ۲۰ نفر بودند مورد بازجویی و تهدید قرار دادند.

به گزارش «محبت نیوز» به نقل از منابع خبری مسیحی در ایران، متجاوز از ۳۰ مامور اطلاعاتی مرد و زن به جلسه پرستشی یک کلیسای خانگی در شهرستان ملارد واقع در استان تهران هجوم برده و ضمن تهدید و بازجویی بیش از ۲۰ تن از نوکیشان مسیحی حاضر در آن مکان ، صدها جلد کتاب مقدس را نیز ضبط کردند.
 همچنین در این میان چهار تن از خادمین این کلیسای خانگی را نیز بازداشت و با خود بردند.
تیمی از ماموران سازمان اطلاعات سپاه (ساس) روز دوشنبه  ۲۰ آذرماه ۱۴۰۲ حوالی عصر بدون مجوز با پریدن از روی دیوارها و سقف خانه ، خود را به داخل ویلائی که محل برگزاری جلسات کلیسای خانگی بود رساندند و با تهدید و ارعاب گوشیهای تلفن همراه حاضرین در جلسه را ضبط کردند. سپس آنها را در همان محل بصورت انفرادی مورد بازجوئی قرار دادند. 
همزمان عده ای دیگر از ماموران حاضر در محل نیز پس از تفتیش و بازرسی آن مکان صدها جلد کتاب مقدس را نیز ضبط کردند.
ماموران لباس شخصی با رفتارهای توهین آمیز بشدت نوکیشان مسیحی حاضر در این جلسه کلیسای خانگی را مورد تهدید و ارعاب قرار دادند و سپس چهار نفر از خادمین (سه مرد و یک زن)  را با خود بردند. ساختمان این کلیسای خانگی محل زندگی یکی از خادمین بازداشت شده بود.
پس از ساعتها بازجوئی و بازرسی توسط نیروهای اطلاعاتی، از نوکیشان مسیحی خواسته شد که از منطقه ملارد و کرج که محل زندگی بیشتر آنها بود خارج نشوند تا در صورت احضار بتوانند سریع خود را معرفی کنند. 
از میان بازداشت شدگان «سیروس خسروی» همان شب آزاد شد اما روز شنبه هفته بعد (پنج روز پس از بازداشت) تلفنی از او خواسته شد که تا قبل از ساعت سه بعد از ظهر خود را به آدرسی در شهریار معرفی کند.
سیروس خسروی که ۵۰ ساله و پدر دو فرزند می‌باشد، خود را به محلی که ابلاغ شده بود معرفی کرد اما هیچ خبری از وی در دست نیست. 
خانواده و نزدیکان سیروس خسروی بسیار نگران وی هستند. سیروس دارای دو فرزند دختر و پسر چهارده ساله دوقلو است که هردو بیمار هستند و از ناراحتی فشار خون رنج می برند و کسی جز پدر  برای نگهداری و تامین مخارج ندارند. یکی از این دو فرزند سیروس دارای بیماری حاد کلیوی نیز می باشد و در لیست نوبت پیوند کلیه قرار دارد. بی خبری از وضعیت پدر باعث بالا رفتن استرس و تشدید بیماری این دو نوجوان بیمار شده است و جان آنها نیز به این ترتیب در معرض خطر می باشد.
یکی دیگر از بازداشت شدگان  یک مرد کفاش پنجاه ساله افغان به نام « تیمور حسینی ملقب به کوروش » است. این نوکیش مسیحی ۲۰ سال است که در ایران زندگی می کند. کوروش (تیمور حسینی)  متاهل  و دارای سه فرزند می باشد . به خانواده این مرد نوکیش مسیحی افغان گفته‌اند که او را به افغانستان دیپورت خواهند کرد. خانواده او به شدت نگران هستند چون او را باید به نیروهای طالبان که در مرزهای ایران و افغانستان مستقر هستند تحویل بدهند. به همین دلیل در صورت دیپورت کوروش از ایران، جان او در خطر بسیار جدی قرار میگیرد. خانواده وی از مسیحیان درخواست کمک و دعا کرده اند. 
هرساله با نزدیک شدن به به ایام کریسمس و جشن‌های میلاد مسیح در ایران نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی فشار خود را بر مسیحیان در ایران افزایش می‌دهند و حمله به کلیساهای خانگی و بازداشت نوکیشان مسیحی گسترش پیدا می‌کند. جمهوری اسلامی همراه با افغانستان، پاکستان، کره شمالی و چند کشور آفریقائی، همواره در فهرست ۱۰ کشور نخست جفا بر مسیحیان است. نوکیشان مسیحی در داخل ایران از شرکت در کلیساهای رسمی منع شده‌اند و در صورت تشکیل و  یا حضور در کلیساهای خانگی به شدت تحت پیگرد  قضائی قرار می‌گیرند.

مقاله: پاسخى به اتهام وابستگی سیاسی بهائیان به دولت‌های خارجی

  یکی از اتهاماتی که از جانب بهائی‌ستیزان در ایران مطرح می‌‌شود این است که آئین بهائی توسط قدرت‌های بزرگ خارجی به وجود آمده است و اینکه بهائ...