google-site-verification: google15269942918ec366.html راه آزادی: دسامبر 2023

۱۴۰۲ آذر ۲۷, دوشنبه

حوریه محسنی، شهروند بهایی به چهار سال زندان محکوم شد

 

شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی «منصوری»، یک شهروند بهایی را به چهار سال زندان محکوم کرد.

بنا به رای صادره، «حوریه محسنی»، بابت اتهام عضویت در گروه اقدام اجتماعی و توسعه اجتماعی با هدف ترویج بهاییت به قصد بر هم زدن امنیت کشور، به ۳ سال حبس تعزیری، از بابت تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی به نفع گروه بهاییت، به ۱ سال حبس تعزیری، و مجموعا به ۴ سال حبس تعزیری محکوم است که در صورت تایید حکم در تجدیدنظر، مجازات اشد، یعنی ۳ سال در مورد او اجرا خواهد شد.

قابل ذکر است قاضی دادگاه، وکالت وکیل متهم را نپذیرفت و جلسه دادگاه بدون حضور متهم و وکیل برگزار شد. خانم محسنی لایحه دفاعیه خود را برای دادگاه ارسال کرد.

دادگاه فعالیت خیرخواهانه حوریه محسنی را که به‌شکل داوطلبانه در یکی از روستاهای اطراف مشهد انجام می‌گرفته، دلیل حکم صادره دانسته است. خانم محسنی به مدت چند ماه در یکی از روستاهای محروم اطراف مشهد به چند کودک آموزش ریاضی و فارسی از کتاب‌های منتشره در ایران می‌داده است. هیچ کدام از اهالی روستا و کودکان از اعتقادات دینی او اطلاع نداشته‌اند.

بهروز فرزندی، جانباز بهایی از خرید مواد غذایی در زندان محروم است


بهروز فرزندی، آزاده و جانباز بهایی که در حال گذراندن محکومیت خود در زندان شیراز است، بیش از ۶۰ روز است که از داشتن کارت خرید از فروشگاه زندان برای تهیه نیازهای ضروری خود محروم است.

این در حالی است که که صدور کارت خرید  حداکثر سه روزه توسط بانک مربوطه انجام می‌شود. با وجود پیگیری‌های مکرر آقای فرزندی و خانواده‌اش در دو ماه گذشته هم‌چنان مسئولان زندان از صدور کارت خرید برای او امتناع کرده‌اند.

بهروز فرزندی به دلیل بیماری‌های قلبی و گوارشی ناشی از اسارت در دوران جنگ ایران وعراق نیازمند غذایی مناسب است و طولانی شدن محرومیت وی از دسترسی به مواد غذایی و سایر نیازهایش موجب مشکلات جسمانی جبران ناپذیری برای او خواهد شد.

دادگاه انقلاب شیراز در آبان۱۴۰۰ بهروز فرزندی را به اتهام «عضویت در جامعه بهایی» و «تبلیغ آیین بهایی» به ۳۱ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری محکوم کرد. او در ۱۵اسفند۱۴۰۰ جهت اجرای حکم راهی زندان شد. او پس از چهار ماه حبس به مرخصی درمانی اعزام شد.

فرزندی پس از ۱۳ ماه توقف حکم در تارخ هفت مرداد ۱۴۰۲ بدون توجه به وضعیت سلامتی و نظر پزشکان جهت ادامه حکم بازداشت و به زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شد. در حال حاضر، بهروز فرزندی بیش از چهار ماه است که در زندان بسر می‌برد. 

۱۴۰۲ آذر ۲۳, پنجشنبه

بازداشت و تفتیش منازل نوکیشان در کرج


 مأموران وزارت اطلاعات روز دوشنبه ۲۰ آذرماه، دست به یورش به یک مغازه و دو خانه متعلق به نوکیشان در کرج زده، و چهار نفر از جمله میلاد گودرزی، زندانی سابق عقیدتی را بازداشت کردند.

طبق اطلاعات رسیده به  ماده ۱۸، دو نفر از این نوکیشان بازداشتی که از آنها با نام علیرضا و امیر یاد شده، همچنان در مکانی نامعلوم محبوس هستند، میلاد گودرزی و دانیال، نوکیش دیگر، از حبس آزاد شده‌اند.

مأموران امنیتی حکم قضایی داشته و منازل این نوکیشان را مورد تفتیش و بازرسی قرار دادند. حکومت جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته نیز در هفته‌ها و روزهای نزدیک به کریسمس، بارها فشار بر مسیحیان و حمله به منازل و کلیساهای خانگی را تشدید کرده‌است.

نهاد بین‌المللی مسیحی «ام ای سی» نیز خبر بازداشت میلاد گودرزی را منتشر کرده‌است.

این عضو کلیسای خانگی به دلیل فعالیت صلح آمیز دینی به سه سال زندان محکوم شده بود. آقای گودرزی، آبان ماه ۱۴۰۰ راهی زندان شد، و اوسط اسفندماه سال ۱۴۰۱، مورد «عفو» قرار گرفت و مانند بسیاری از زندانیان عقیدتی آزاد شد.

میلاد گودرزی، امین خاکی و علیرضا نورمحمدی، آبان ماه ۱۴۰۰، برای تحمل مجموعاً ۹ سال حبس احضار شدند. این نوکیشان به متهم به «فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر شرع مقدس اسلام» شدند.

اتهام وارده به این سه نفر، براساس تغییراتی است که اخیراً به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی افزوده شده و اواخر بهمن ماه سال گذشته از سوی دولت برای اجرا به قوه قضاییه و وزارت دادگستری ابلاغ شده‌است. به نظر می‌رسد برای نخستین بار بود که این ماده برای مجازات شهروندان به اجرا درآمد.

طبق این ماده «…ارتکاب هر فعالیت و آموزشی یا تبلیغی انحرافی دیگر مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام در فضای که واقعی یا مجازی یا ایجاد تسلط روانی و جسمی بر انسان در قالب فرقه یا هر گروه مجرمانه سازمان‌یافته دیگر جرم محسوب می‌شود.»

این سه نفر از جمله ۱۲ نوکیش بودند که منزلشان در آبان ماه سال ۹۹ در فردیس کرج مورد یورش نیروهای امنیتی قرار گرفت. مأموران لب تاپ، موبایل و کتاب مقدس و کتاب‌های مسیحی متعلق به این شهروندان را توقیف کرده و به آنها گفتند که به زودی احضار می‌شوند. همه این افراد متعلق به کلیسای خانگی طبق گزارش‌ها، موبایل و لپ تاپ‌های توقیف شده به این شهروندان بازگردانده شده ولی کتاب مقدس و کتاب‌های مسیحی همچنان در اختیار وزارت اطلاعات باقی ماند. امین خاکی و علیرضا نورمحمدی مانند آقای گودرزی از زندان آزاد شده‌اند.

عفو بین‌الملل گفته‌است که رهبر جمهوری اسلامی برای فرونشاندن اعتراض‌های بین‌المللی، با آزادی زندانیان موافقت کرده‌است. حکومت جمهوری اسلامی، با اتهامات واهی و بدون ارایه سند و مدرک، حقوق بشری این شهروندان را نقض کرده و آنها را راهی زندان می‌کند، و سپس همین قربانیان بی عدالتی حکومتی را به نام عفو و بخشش، آزاد می‌کند.

۱۴۰۲ آذر ۲۰, دوشنبه

مشاور سابق وزیر ارشاد: مسیحیت دین و عقلانیت را جدا از هم می‌داند اما اسلام عقلانی است!


علی ‌ذوعلم، رئیس اسبق سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در یک سخنرانی گفته «برخلاف مسیحیت که دین و عقلانیت را جدا از هم می‌دانند؛ اسلام یک دین عقلانی است اما متأسفانه بسیاری از ائمه جمعه و روحانیون هم تحمل شنیدن صدای مخالف را ندارند».

«حجت‌الاسلام علی ذوعلم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در نشستی با عنوان «جهاد تبیین افق روشن» ادعا کرده مسیحیت دین و عقلانیت را جدا از هم می‌دانند اما دین اسلام یک دین عقلانی است!
وی در این جلسه که ۱۷ آذرماه برگزار شد در اظهاراتی با معرفی اسلام به عنوان «دین بر حق» و «عقلانی» تلاش کرده جمهوری اسلامی را یک نظام مبتنی بر عقل معرفی کند و بر «ضرورت گفتگو با نظرات مخالف در امر تربیت» تأکید کرد.
ذوعلم اشاره کرده «ما تنها می‌توانیم در امر هدایت زمینه سازی کنیم و هیچ اجباری برای هدایت و تربیت انسان‌ها وجود ندارد.»
رئیس اسبق سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی گفته «اگر بتوانیم دانش آموز امروزی را به این نتیجه برسانیم که او ناچار به گفتگو با دیگران است یک قدم مهم تربیتی برداشته‌ایم. حتی کتاب خواندن هم گفت و گو و شنیدن صحبت‌های مؤلف کتاب است. مهم این است که ما سر دانش آموز را از برف فضای مجازی بیرون بیاوریم.»
وی با اشاره به اینکه «بسیاری از دانش‌آموزان حوصله گفتگو ندارند، توصیه کرده «مربی باید حوصله و انگیزه گفتگو را ایجاد کند. دانش آموز باید تحمل شنیدن سخن مخالف خود را داشته باشد. متأسفانه بسیاری از ائمه جمعه و روحانیون هم تحمل شنیدن صدای مخالف را ندارند. ممکن است دانش آموزی دین را قبول نداشته باشد یا حتا با آن توهین‌آمیز برخورد کند؛ ما در برخورد با این دانش‌آموز نباید پرخاشگرانه برخورد کنیم.»
علی ‌ذوعلم در بخش دیگری از این سخنرانی گفته «نوجوان باید به این آگاهی برسد که حتا اگر همه مردم بی‌دین شدند باز هم ضرورت دین را در زندگی خودش درک کرده باشد. برخلاف مسیحیت که دین و عقلانیت را جدا از هم می‌دانند؛ دین حق و اسلام ناب، یک دین عقلانی است که بارها در قرآن هم به تعقل اشاره و تاکید شده است. بنابراین بر اساس اصول ما تربیت دینی و تربیت اخلاقی جز تربیت عقلانی امکان‌پذیر نیست.»
‌ذوعلم با اشاره به اینکه «اگر طرفدار نظام هستیم باید به عقلانیت تأکید کنیم» گفته «دختری که بدحجاب است هم با عقلانیت خود به این میزان از حجاب باور دارد. تبلیغ حجاب هم باید عقلانی باشد؛ اگر قرار به حجاب اجباری بود؛ نیمی از زنان لجاجت می‌کردند و بی‌حجاب می‌شدند.»

یکی از شگردهای دستگاه روحانیت ارائه تصویری صلح‌جو و مماشاتگر از جمهوری اسلامی به ویژه در برخورد با جوانان است اما در بطن جامعه مردم آنقدر از حکومت اسلامی فساد و ستم دیده‌اند که گوش آنها از این سخنان پُرشده و زیربار تبلیغات نمی‌روند. خالی شدن مساجد، تغییر سبک زندگی به ویژه در میان جوانان و اعتراضات اجتماعی نشانه‌هایی از پشت کردن جامعه به باورهای اسلامی است. 

۱۴۰۲ آذر ۱۶, پنجشنبه

بازگشت متیاس علی‌‌حق‌نژاد «به زندان در تبعید»


 براساس گزارش رسیده به سازمان ماده ۱۸، زندانی عقیدتی عبدالرضا (متیاس) علی‌حق‌نژاد، رهبر کلیسای خانگی برای نخستین بار پس از تبعید ناگهانی او به زندان میناب در تیرماه ۱۴۰۲ به مرخصی آمد و پس از دیدار از خانواده‌اش در انزلی دوباره به زندان میناب بازگشت. در تیرماه گذشته به متیاس حتی فرصت خداحافظی با همسرش آناهیتا و دخترش حنا نیز داده نشد و بدون اطلاع قبلی به زندان میناب در فاصله ۱۶۰۰ کیلومتری شهر انزلی منتقل شد.

عبدالرضا (متیاس) علی‌حق‌نژاد، نوکیش ۵۰ ساله، پیش از این بارها به دلیل فعالیت صلح‌آمیز دینی بازداشت شده‌ است. هم اکنون، او به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طريق تبلیغ دین مسیحیت خارج از کلیسا» در حال تحمل شش سال حبس است.

او در آبان ماه ۱۳۹۳، به همراه، بهنام ایرانی و رضا (سیلاس) ربانی دیگر رهبران کلیسای موسوم به «کلیسای ایران»، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ دین مسیحیت خارج از کلیسا» هر کدام به شش سال زندان در تبعید داخلی محکوم شدند. این حکم سپس توسط دادگاه تجدیدنظر نقض شد و هر سه نفر از تمامی اتهامات مطرح شده تبرئه شدند. اما هفت سال بعد، ریاست دادگستری استان البرز، با نوشتن نامه‌ای به دیوان عالی کشور به این حکم اعتراض کرد. سرانجام شعبه دوم دیوان عالی، حکم اولیه شش سال زندان راتأیید کرد. متیاس روز ۲۵ دی ماه ۱۴۰۰، تنها دو هفته پس از آزادی از زندان اوین، به دادسرای انزلی احضار و از آنجا به زندان انزلی منتقل شد.

نوکیشان مسیحی توسط حکومت ایران به رسمیت شناخته نمی‌شوند. آنها اجازه شرکت در کلیساهای ارامنه و آشوری‌ها که آنها نیز با تبعیض‌های بسیاری روبرو هستند را ندارند. بنابراین، تنها گزینه‌ای که برای آنها باقی می‌ماند برگزاری کلیساهای خانگی است. در کلیساهای خانگی، مسیحیان به شکلی کاملا مسالمت‌آمیز براساس باورشان پرستش می‌کنند.

کیارش عالیپور، سخنگوی سازمان ماده ۱۸ در این رابطه گفت: «تساوی در برابر قانون و آزادی دین و عقیده برای همه شهروندان امری غیرقابل انکار است. کتاب مقدس نوکیشان مسیحی، همان کتابی است که مسیحیان ارمنی و آشوری در کلیساهای خود در ایران و به زبان‌های خود می‌خوانند. پس هیچ عمل مجرمانه‌ای در کلیساهای خانگی صورت نمی‌گیرد. پرسشی که پیش می‌آید این است که از منظر قانون چگونه است که کلیساهای خانگی جرم محسوب می‌شوند ولی مساجد خانگی و جلسات خانگی دعای مسلمانان شیعه مجاز هستند؟»

به طور کلی از جمله رنج‌های مسیحیان ایران به ویژه نوکیشان مسیحی می‌توان به زندان، تبعید، محرومیت از تحصیل، اخراج از محل کار، یورش به کلیساهای خانگی، شلاق خوردن، ضبط اموال شخصی و حتی سلب حق داشتن فرزند‌خوانده نام ببریم. مسیحیان ایران همچنان شاهد ادامه تبدیل و تخریب و مصادره مراکز دینی خود هستند. در حال حاضر شهروندان مسیحی مانند عبدالرضا (متیاس) علی‌حق‌نژاد در ایران در زندان و تبعید به سر می‌برند و عده بسیاری نیز در انتظار برگزاری دادگاه و رسیدگی به اتهامات خود هستند.

۱۴۰۲ آذر ۱۱, شنبه

بی‌خبری از ایرن رحمانی، شهروند بهایی و مادر دو کودک


با گذشت بیش از ۲۴ روز از بازداشت ایرن رحمانی (احسانی)، هیچ اطلاعی از محل نگه داری و اتهام این شهروند بهایی وجود ندارد.

یک منبع مطلع به ایران وایر گفت: «ایرن مادر دو کودک خردسال ۲ و ۴ ساله است. طولانی شدن دوره بازداشت او برای این دو بچه کم سن که هیچ وقت از مادرشان دور نبوده‌اند، خیلی سخت است و در بعضی از رفتارهای‌شان دیده می‌شود. ایرن در ۲۴ روز گذشته تنها دو مرتبه تماس تلفنی با خانواده‌اش داشته است.»

ماموران امنیتی در ۱۶آبان به منزل بابک زینلی در مهرشهر کرج هجوم برده و ده شهروند بهایی حاضر در منزل را بازداشت کردند. از جمله بازداشت شدگان یک زوج بهایی به نام‌های ایمان احسانی و ایرن رحمانی بودند. ماموران همراه این زوج به منزل آنان رفته و پس از تفتیش منزل، هر دو را به محل نامعلوم منتقل می‌کنند.

ایمان احسانی و سه تن دیگر از بازداشت شدگان در ۴آذر پس از تودیع قرار وثیقه آزاد شدند. ماموران آقای احسانی را با اتومبیل در جاده رها کرده و از او می‌خواهند تا گرفتن ماشین به منزل برگردد به همین دلیل محل نگه داری او و سایر بازداشت شدگان هم‌چنان نامشخص است 

اهدای پیکر آفاق رحیمیان، شهروند بهایی به دانشکده پزشکی


پیکر «آفاق خسروی (رحیمیان)»، همسر یکی از اعدام‌شدگان بهایی و مادر «کیوان رحیمیان»، زندانی بهایی، با تصمیم خانواده‌اش به دانشکده پزشکی اهدا شد.

«کامران رحیمیان»، یکی از پسرهای این متوفی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «آخرین جلوه‌ زندگی جسمانی آفاق‌مان در آفاق، برای حفظ استقلال جامعه بهایی، برای احترام به حریم روح خاوران که پدرمان هم بخشی از آن است، و میل آفاق به یادگیری و حمایت بی‌دریغش از ما در مسیر یادگیری، تصمیم گرفتیم پیکر مادر عزیزمان را وقف یادگیری دانشجویان پزشکی کنیم.»

این تصمیم در پی آزار و فشار بر شهروندان بهایی برای دفن اموات‌شان در خاوران تهران صورت گرفته است. از ابتدای سال جدید، تعداد زیادی از اموات بهاییان بدون اطلاع خانواده و مراسم مذهبی در محل گورهای دسته‌جمعی اعدام‌شدگان دهه شصت دفن شده‌اند. بهشت زهرا فقط به تعدادی از شهروندان بهایی که مبلغ هنگفتی به فردی به نام «مومنی»، وابسته به وزارت اطلاعات پرداخت کرده‌اند، اجازه دفن در گورستان بهاییان تهران داده است.

رحیم رحیمیان، همسر آفاق رحیمیان در فروردین ۱۳۶۳ پس از ماه‌ها شکنجه و آزار، به ‌تهام پیروی از آیین بهایی در تهران اعدام شد. جسد وی بدون اطلاع خانواده در گورستان خاوران  دفن شده است.  

در سال‌های گذشته، کیوان و کامران رحیمیان، فرزندان آفاق رحیمیان، هرکدام به ترتیب ۵ و ۴ سال را به‌اتهام تدریس روانشناسی به جوانان محروم از تحصیل بهایی، در زندان گذرانده‌اند.

کیوان رحیمیان، بار دیگر در ۲۷تیر۱۴۰۲ توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر شده و بیش از چهار ماه است که بلاتکلیف در زندان اوین نگه داشته شده است.

این شهروند بهایی برای وداع با مادر خود، سه روز به مرخصی اعزام شده است. 

نوشین مصباح به اتهام بهایی بودن به یک سال زندان محکوم شد


  • شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، «نوشین مصباح» شهروند بهایی ساکن مشهد را، به‌اتهام عضویت در جامعه بهایی، به یک سال زندان محکوم کرد.
  • شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی «هادی منصوری» در ماه آبان، این شهروند بهایی را به‌اتهام عضویت در گروه یا جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور (مقصود بهایی بودن متهم است)، به سه سال حبس و به‌اتهام تبلیغ علیه نظام، به هشت ماه زندان، مجموعا به تحمل سه سال و هشت ماه زندان محکوم کرد.
  • در روزهای گذشته، دادگاه تجدیدنظر استان، حکم جدید را با کاهش حکم بدوی صادر کرد. براساس رای دادگاه تجدیدنظر، نوشین مصباح به‌اتهام عضویت در گروه به قصد بر هم زدن امنیت کشور، به یک سال زندان محکوم شد.
  • دادگاه این شهروند بهایی را از اتهام تبلیغ علیه نظام تبرئه کرد.


 

شهره سالکیان، شهروند بهایی به ۳سال و ۸ ماه زندان محکوم شد


 دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، شهره سالکیان شهروند بهایی ساکن مشهد را به سه سال و هشت ماه زندان محکوم کرد.

بر اساس خبری که روز شنبه ۴ آذر ۱۴۰۲ به ایران‌وایر رسیده، دادگاه انقلاب مشهد، شهره سالکیان  را به اتهام «عضویت در جمعیت یا شبه جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» به سه سال حبس تعزیری و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» (فعالیت تبلیغی علیه نظام به نفع بهاییت) به هشت ماه حبس، مجموعا به سه سال و هشت حبس تعزیری محکوم کرده است. 

در صورت تایید حکم مزبور در تجدیدنظر، بنا به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی سه سال در مورد متهم قابل اجرا است. 

در یک ماه گذشته، شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری هفت شهروند زن بهایی دیگر را هم با اتهامات مذکور به سه سال و هشت ماه زندان محکوم کرده است. این احکام بدوی در مرحله تجدیدنظر قرار دارند. 

سرکوب زنان بهایی در آبان ۱۴۰۲، از سرکوب مردان بهایی پیشی گرفت


 دستگیری زنان بهایی در جمهوری اسلامی ایران در آبان۱۴۰۲، از مردان بهایی پیشی گرفت و به رکورد آزار‌و‌اذیت و دستگیری دست‌کم ۵۰ شهروند زن بهایی در این ماه رسید.

***

جمهوری اسلامی در الگویی رو به افزایش از آزار و سرکوب بهاییان، در آبان۱۴۰۲، منازل ده‌ها شهروند بهایی را مورد تفتیش قرار داد و تعداد زیادی از بهاییان را دستگیر کرد. بسیاری این روند صعودی آزار‌و‌اذیت بهاییان را نوعی بازگشت به سرکوب‌ها و فشارهای دهه ۱۳۶۰بر این اقلیت دینی در ایران می‌دانند. 

اما آنچه در طی حملات آبان به شهروندان بهایی مشهود است، فشار و آزار بیشتر بر زنان بهایی است. نوک حملات جمهوری اسلامی در ماه گذشته زنان بهایی بوده است. در واقع، زنان بهایی که در آبان تحت آزار و فشار مضاعف قرار گرفتند، از یک سو مانند سایر زنان ایران قربانی دیدگاه زن‌ستیز جمهوری اسلامی بوده و گرفتار انواع ممنوعیت‌های جنسیتی بودند، و از طرف دیگر، به‌دلیل دگراندیشی، تحت آزار‌و‌اذیت مذهبی قرار گرفته و دچار انواع تبعیض‌های ارتکابی از سوی حکومت شدند.  

«سیمین فهندژ»، نماینده جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل، در همین زمینه گفت: «حکومت ایران با افزایش آزار‌و‌اذیت علیه زنان بهایی در این کشور، هر‌چه بیشتر نشان می‌دهد که همه‌ ایرانیان در تلاشی مشابه برای دستیابی به برابری و آزادی هستند.»

بیش از ۵۰ زن بهایی در آبان‌۱۴۰۲ به‌شکل‌های مختلف از قبیل بازداشت، تفتیش منزل، صدور حکم و احضار، مورد حملات سرکوبگرانه حکومت ایران قرار گرفتند. در ادامه، موارد سرکوب شهروندان زن بهایی در ماه آبان را مرور می‌کنیم.

 

دستگیری زنان بهایی در شهرهای مختلف ایران

در ماه آبان، ۱۹ شهروند زن بهایی در سه شهر ایران دستگیر شده و تعداد زیادی از منازل شهروندان بهایی تفتیش شدند. 

ماموران وزارت اطلاعات روز دوشنبه ۱آبان۱۴۰۲، در یک عملیات هماهنگ و هم‌زمان، به منازل ده زن بهایی در شهر اصفهان یورش برده و پس از تفتیش منازل، هر ده تن را بازداشت کردند. 

پس از یک ماه، چهار تن از بازداشت‌شدگان با تودیع قرار وثیقه آزاد شده، ولی شش تن از آبان، همچنان در زندان دولت آباد اصفهان در بازداشت به سر می‌برند. اسامی ده زن بهایی بازداشت شده عبارت است از‌ «یگانه آگاهی، آرزو سبحانیان، یگانه روح‌بخش، شانا شوقی‌فر، مژگان شاهرضایی و نگین خادمی، ندا عمادی، پرستو حکیم، بهاره لطفی و ندا بدخش.»

ماموران مسلح در یک عملیات گسترده و هماهنگ، صبح روز سه‌شنبه۱۶آبان به منازل بیش از ۲۰ شهروند بهایی در شهر همدان هجوم برده و پس از تفتیش منازل، شش شهروند زن بهایی را دستگیر کردند. «زرین دخت احدزاده، عاطفه زاهدی، نورا ایوبی، فریده ایوبی، ندا محبی و ژاله رضایی»، شش زن بهایی دستگیرشده در این عملیات بودند که همچنان بلاتکلیف در زندان نگه داشته شده‌اند. 

تفتیش منازل بهاییان در همدان، با خشونت و توهین همراه بوده است. بلند کردن کف سرامیک و کاشی‌های منازل، گشتن و بازرسی پرهای پرندگان خانگی، پاره کردن مبل‌ها و ورود به منازل با کفش‌های کثیف و آسیب زدن به آلات موسیقی، از‌جمله اقدامات خشونت‌آمیز در این حمله بوده است. 

پنج زن بهایی ازجمله کسانی بودند که منازل‌شان در همدان بازرسی شد. یکی از این زنان مبتلا به بیماری آلزایمر است. یکی از زنان براثر اضطراب ناشی از حمله ماموران دچار مشکل قلبی شده و به بیمارستان منتقل شد. در‌حالی‌که یکی از زنان بهایی در مسافرت بوده، ماموران با زور به منزل او وارد شده و بدون حضور صاحب‌خانه، منزل را تفتیش کردند. 

در همین روز، ماموران امنیتی ۹ شهروند بهایی را در مهرشهر کرج دستگیر کرده و منازل آنان را مورد تفتیش قرار دادند. در بین بازداشت‌شدگان، یک زوج جوان بهایی دارای دو کودک ۲ و ۴ ساله وجود داشتند.
«نیکا اسماعیل پور، فهیمه یزدی و ایرن رحمانی»، اسامی سه زن بهایی بازداشت شده در کرج است. 

پس از بازداشت افراد فوق، سازمان اطلاعات سپاه در بیانیه‌ای، از بازداشت ده شهروند بهایی در استان البرز اطلاع می‌دهد. همچنین بررسی پرونده این ۹ تن به دادسرای شهریار در استان تهران سپرده می‌شود. 

در پی تفتیش منازل بهاییان در ایران، ماموران وزارت اطلاعات در روز شنبه۱۳آبان، به منزل «رویا شیخی» هجوم برده و چندین ساعت منزل را تفتیش کردند. 

در این بازرسی، ماموران موبایل‌های اعضای خانواده، کارت‌های شناسایی، حتی بعضی وسایل مربوط به کار برادر رویا را هم ضبط کردند. «داریوش شیخی»، پدر خانواده، براثر صحبت‌ها و تنش‌های ایجاد شده دچار شوک عصبی و حمله قلبی شده که منجر به آمدن آمبولانس و انتقال ایشان به بیمارستان شد.

 

برگزاری دادگاه و صدور احکام قضایی برای زنان بهایی

دادگاه‌های انقلاب در شهرهای مختلف، کشور ۲۴ تن از شهروندان زن بهایی را به زندان و جریمه نقدی محکوم کردند. 

دادگاه انقلاب مشهد هشت زن بهایی را هرکدام به سه سال و هشت ماه زندان بابت اتهامات عضویت در دسته یا جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور (مقصور عضویت در جامعه بهایی است) و تبلیغ علیه نظام (فعالیت تبلیغی به نفع بهاییت) محکوم کرد. 

همچنین دادگاه انقلاب مشهد، «رویا ملکوتی» را به‌اتهام تشکیل و اداره جمعیت یا شبه‌جمعیت به قصد برهم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام، به شش سال و هشت ماه زندان محکوم کرد. در زمان صدور حکم، خانم ملکوتی در زندان وکیل آباد مشهد زندانی بود. این شهروند بهایی از مرداد تاکنون در بازداشت موقت نگه داشته شده است. 

شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، شش شهروند بهایی (سه زن و سه مرد) را مجموعا به ۳۲ سال و ده ماه زندان محکوم کرد. سه نفر خانم این پرونده عبارت‌اند از: «سعیده خضوعی» به شش سال، «سمیرا ابراهیمی» به چهار سال و پنج ماه و «صبا سفیدی» به چهار سال و پنج ماه حبس محکوم شدند. 

در ادامه‌ صدور احکام قضایی برای زنان بهایی، دادگاه تجدیدنظر استان مازندران دو شهروند بهایی به نام‌های «ساناز حکمت شعار» و «بیتا حقیقی» را هر‌کدام به سه سال حبس و جزای نقدی محکوم کرد. همچنین ۱۲ متهم دیگر این پرونده ( هفت زن و پنج مرد)، هر‌کدام بدل از تحمل دو سال و یک ماه حبس، به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند.

اتهام مطروحه علیه این چهارده شهروند بهایی، «فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل به شرع اسلام» بوده است. 

به موارد فوق، باید برگزاری جلسه‌ دادگاه «سها ثابتی» و «ساناز علیزاده» را با اتهامات تبلیغ علیه نظام و عضویت در دسته یا جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور در شهر ساری اضافه و همچنین به احضار و برگزاری جلسه آخرین دفاعیات «حوریه محسنی» در شعبه ۹۰۳ دادسرای انقلاب مشهد اشاره کرد.

 

زنان بهایی زندانی

دست‌کم ۱۵ زن بهایی در حال گذراندن دوره محکومیت خود در زندان‌های ایران هستند. 

«مهوش ثابت» و «فریبا کمال آبادی»، دو تن از بهاییان زندان اوین هستند که هرکدام به‌اتهام اداره جامعه بهایی ایران به ده سال زندان محکوم شده‌اند. این دو شهروند بهایی اتهام مذکور را در دادگاه نپذیرفته، ولی قاضی پرونده بدون توجه به اظهارات آنان و ارائه سند، هر دو را محکوم کرد. 
در ماه آبان، نامه‌هایی از مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی در مورد ۴۴ سال آزار و سرکوب بهاییان در جمهوری اسلامی منتشر شد که با بازتاب رسانه‌ای گسترده‌ای همراه بود. 

از دیگر زنان بهایی در زندان اوین، می‌توان به «شادی شهیدزاده» با حکم پنج سال، «مهوش عدالتی» با حکم یک سال و «سپیده کشاورز» با حکم یک سال زندان اشاره کرد. 

«ساناز تفضلی»، بیش از یک سال است که در زندان وکیل آباد مشهد زندانی است. دادگاه انقلاب مشهد، این شهروند بهایی را بابت اتهامات تشکیل و اداره گروه یا دسته به هدف برهم زدن امنیت کشور، به شش سال و شش ماه زندان، اجتماع و تبانی بر ضد امنیت کشور، به سه سال و هفت ماه و تبلیغ علیه نظام، به هشت ماه زندان محکوم کرد. مجازات اشد یعنی شش سال و شش ماه در مورد او در حال اجرا است. 

همچنین هشت زن بهایی در حال گذراندن محکومیت خود در زندان کچویی کرج هستند. این شهروندان دارای محکومیت از سه سال تا دو سال و یک ماه زندان هستند. 

«نهاله شهیدی»، تنها زندانی بهایی است که هشت ماه است بلاتکلیف و بدون پاسخ مسوولین قوه‌قضاییه در زندان کرمان نگه داشته شده است. 

در پایان لازم است خاطرنشان کرد که در ماه آبان، ده شهروند مرد بهایی در شهرهای اصفهان، یزد، شیروان و کرج بازداشت شدند. 

دادگاه انقلاب مشهد «سیروس ذبیحی مقدم» را به‌اتهام تشکیل و عضویت در جمعیت به قصد بر هم زدن امنیت کشور به هفت سال زندان و به‌‌اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، به یک سال زندان، مجموعا به هشت سال زندان محکوم کرد. 

شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران، «ارسلان یزدانی، ایرج شکور و پدرام عبهر» را، هرکدام به شش سال زندان محکوم کرد.

سرانجام، «کیوان رحیمیان»، روانشناس بهایی به‌همراه ۹ عضو یک خانواده بهایی پس از چند ماه بلاتکلیفی از از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند ۴ عمومی این زندان منتقل شدند. این خانواده بهایی که داروخانه‌دار هستند، از سوی وزارت اطلاعات، به قاچاق و احتکار دارو، تقلب در داروهای مسافرتی، پولشویی و فرار مالیاتی متهم هستند. 

 

درباره وضعیت بهاییان ایران بخوانید:

آیا حکومت ایران در حال ارتکاب نسل کشی خاموش بهاییان است؟

ایوب کریمی در زندان قزلحصار اعدام شد


سازمان «حقوق‌بشر ایران»، از اعدام «ایوب کریمی»، از زندانیان عقیدتی کرد اهل سنت در زندان قزلحصار کرج خبر داد.

براساس گزارش این سازمان حقوق‌بشری، آقای کریمی پس از ۱۴ سال زندان سحرگاه روز چهارشنبه ۸آذر۱۴۰۲ همراه با شش زندانی دیگر اعدام شد، اما هویت شش زندانی دیگری که همراه با او اعدام شده‌اند، افشا نشده است.

جمهوری اسلامی در آبان‌۱۴۰۲ نیز حکم اعدام «قاسم آبسته»، یکی از هم‌پرونده‌ای‌های ایوب کریمی را اجرا کرد.این پرونده پنج متهم دیگر هم دارد که در زندان محبوس و در خطر اجرای حکم اعدام هستند.

ایوب کریمی، یکی از متهمان پرونده قتل ماموستا «عبدالرحیم تینا»، به‌همراه قاسم آبسته و پنج فعال مذهبی دیگر کُرد، به نام‌های داود «عبداللهی، فرهاد سلیمی، انور خضری، خسرو بشارت و کامران شیخه» بود که توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «مقیسه» با اتهاماتی چون «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «عضویت در گروه‌های سلفی» و «افساد فی‌الارض»، به اعدام محکوم شدند. 

مقاله: خامنه ای بازنده در آستانه سقوط

  خامنه ای بازنده در آستانه سقوط خامنه ای در حلقه تنگ قرار گرفت. در زمان دولت تازه دونالد ترامپ، رژیم دینی حاکم در ایران با تحریم‌های بیشتر ...